X

01.05.2019

Philippe Gilbert Classic

Info Inschrijven

Gilbert tekent al glimlachend present op zijn trainingsroutes in Aywaille

Op woensdag 1 mei stond de Philippe Gilbert Classic, de tweede manche in het Teamleader Champions Tour-seizoen, op het programma. Meer dan 2.600 deelnemers zakten af naar Aywaille. Philippe Gilbert tekende zelf ook present.

Lees meer

Philippe Gilbert Classic

De tweede tocht van de Teamleader Champions Tour brengt ons naar Wallonië. Samen met Philippe Gilbert verken jij zijn favoriete parcours. We starten in Aywaille en bedwingen tijdens onze rit de meest bekende Waalse hellingen. Onder andere op de Muur van Hoei en de Col de la Redoute kan jij jouw benen laten spreken. Heb jij altijd al eens deze kuitenbijters willen testen in het wiel van een ex-wereldkampioen? Dan is deze toertocht op jouw maat gemaakt!

Parcours Praktische info

Bio Philippe

Philippe Gilbert is sinds zijn profdebuut in 2003 één van de meest succesvolle renners van zijn generatie. Niet alleen wist hij alle Ardennen klassiekers op zijn palmares te schrijven maar werd hij in 2012 ook wereldkampioen in Valkenburg! Het hoogtepunt van zijn carrière was ongetwijfeld het seizoen van 2011 waarin hij de tegenstand een heel jaar lang degradeerde. Dit leverde hem de titel van de ‘beste wielrenner van het jaar’ op. In 2017 kende hij opnieuw een boerenjaar waarin hij in de Belgische kampioenentrui, de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race won!

Parcours

Het parcours van de Philippe Gilbert Classic vertrekt aan de vaste afspreekplaats van Philippe en zijn trainingsmaten in Aywaille. Dit is de ideale uitvalsbasis om samen met hem de scherpsrechters van de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik te ontdekken, de twee grote Waalse klassiekers.

Je kan kiezen tussen drie afstanden: 89 km (1754 hoogtemeters), 113 km (1970 hoogtemeters) en 152 km (2780 hoogtemeters) en onderweg kan je jezelf testen op enkele stevige kuitenbijters zoals de Côte de la Roche aux Faucons, de Thier Riga en de Muur van Hoei. Eindigen doe je in schoonheid met de prachtige Côte de Niaster en de legendarische Côte de la Redoute!

Ook dat nog : de KIDS RIDE ! Voorzien voor allerkleinsten (< 12 jaar) en gratis, deze parcours van ongeveer 3 km is een unieke kans voor de kinderen om samen met Philippe Gilbert te rijden. Inschrijven hoeft niet, enkel ter plaatse zich aanmelden om 14u aan de TeamLeader boog !

GPX-downloads zullen steeds 2 dagen voor het event beschikbaar zijn via Route You.

 

Ontdek hier het parcours!

Hellingen

 

Côte de la Redoute

1 Côte de la Redoute

Deze helling van 1.6 km en maximale stijgingspercentages tot 20% is het decor geweest van enkele legendarische duels tijdens Luik-Bastenaken-Luik. Denk maar aan de editie van 1999 waar Frank Vandenbroucke Michele Bartoli achterliet.

Meer info

Côte de la Roche aux Faucons

2 Côte de la Roche aux Faucons

Sinds deze helling is opgenomen in het parcours van Luik-Bastenaken-Luik zorgt hij telkens voor een schifting. De klim loopt 1.5 km geleidelijk op met pieken tot 16%!

Meer info

Muur van Hoei

3 Muur van Hoei

De scherprechter van de Waalse Pijl! Onderweg passeer je zeven kapellen, die de weeën van de Maagd uitbeelden. Tussen de derde en vierde kapel, in de fameuze chicane, wordt een stijgingspercentage van 19% ( in de binnenbocht zelfs 25%) gemeten.

Meer info

Muur van Hoei

4 Côte de Niaster

Dé verborgen parel vindt je terug op het einde van het parcours. Een mooie kronkelende weg van 1,8 km met een prachtig uitzicht als beloning!

Meer info

Praktisch

Deelnamepakket

 • Een verzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Seingevers op het parcours en aan de start-/finishlocatie
 • Een uitgebreide bevoorrading* aan elke controlepost met 6D sportvoeding en sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit
 • Technische bijstand
 • Parcourssticker met hellingen, kasseistroken en bevoorradingen
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Medische service op iedere controlepost en aan de aankomst
 • Koffie aangeboden voor de start
 • Massage bij de finish

* Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Afhalen deelnamepakket

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een e-ticket toegestuurd. Op vertoon van je e-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies. Dankzij de Scan & Ride hoef je zelfs niet meer van de fiets en verlies je geen tijd aan de start van jouw favoriete wielertocht!

Schrijf je liever ter plaatse in? Dat kan, dan krijg je van ons na betaling meteen je kaderplaatje. Wij raden je ten sterkste aan om je fiets te stallen in de bewaakte fietsenparking zodat je zonder zorgen en rustig je inschrijving kan afhandelen!

De inschrijvingsstand is geopend op woensdag 01 mei:

 • 152 km tussen 7u30 en 9u00  
 • 113 km tussen 7u30 en 10u00
 • 89 km tussen 7u30 en 11u00

Inschrijven

Start

Centre sportif d'Aywaille
Rue de la Heid 36
4920 Aywaille

Finish

Centre sportif d'Aywaille
Rue de la Heid 36
4920 Aywaille

De officiële sluiting van de finish is voorzien om 17u00.

Parkingplan

Parking

Meer info volgt.

Bevoorrading

 • 152 km: 3 bevoorradingen
 • 113 km: 2 bevoorradingen
 • 89 km: 1 bevoorrading

Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Overnachting

We raden onze officiele partner, het R-Hotel, aan voor al uw fietstochten in de regio van Aywaille : www.r-hotel.be/nl/https://www.r-hotel.be/nl/

Meer info over andere overnachtingsmogelijkheden vind je via de volgende toeristische diensten:
Toerisme Luik: www.liege.be, 04 221 92 21

Voorbereiding

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

6D sports nutrition

6D sports nutrition zorgt ervoor dat jij genoeg energie hebt voor je heldentochten. Bekijk hieronder hun voedingsschema om in topvorm aan de start (en finish!) te staan.

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Gent-Wevelgem Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Goede doel

Duchenne Parent Project

Trap jij mee de ziekte van Duchenne de wereld uit? Dit kun je doen door bij je inschrijving € 5 extra te betalen. Die 5 euro wordt integraal doorgestort naar het Duchenne Parent Project.

Duchenne Parent Project België vzw werd opgericht door een aantal ouders van kinderen met de ziekte van Duchenne en zamelt fondsen in waarmee wetenschappelijk onderzoek wordt gesteund in binnen- en buitenland. Het onderzoek is immers verschrikkelijk duur en omdat het een zeldzame ziekte is, is er voor de farmaceutische sector slechts een beperkte winstverwachting.

Wil je iets meer doen en een gift doen? Voor giften vanaf € 40 ontvang je een fiscaal attest. Fiscaal aftrekbare giften kunnen via:
Nema vzw, Haarbemdenstraat 55/1, 3500 Hasselt
Stort uw gift op rekening nr. BE84 7370 2218 5559 met de mededeling ‘Philippe Gilbert Classic'.

Meer info op www.duchenneparentproject.be

The essential guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders

Cycling in Flanders is een project van Toerisme Vlaanderen om de buitenlandse wielertoerist te overtuigen om minstens 1 maal in zijn leven een kasseihelling onder zijn/haar wielen te schuiven.

Wil je meer weten?

www.cyclinginflanders.cc

Cycling Vlaanderen

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

Word lid!

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaring van ons evenement. Wij horen graag uw opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar uw reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton