X

Philippe Gilbert Classic 15/08/2021

Foto's Fotoservice

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Philippe Gilbert Classic! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Zoek je foto's op

Op zondag 15 augustus trekken we met de Proximus Cycling Challenge voor het eerst richting de thuishaven van wielerkampioen Philippe Gilbert, het prachtige Aywaille in de provincie Luik.

Philippe laat je kennis maken met zijn favoriet trainingsparcours, daar waar hij in het verleden uren heeft getraind en de basis heeft gelegd voor zijn prachtige overwinningen.

Je kan kiezen tussen drie verschillende afstanden: 89 km, 112 km en 165 km en onderweg kan je jouw klimmersbenen testen op bekende hellingen uit de 2 grote Waalse klassiekers. Als afsluiter mag de legendarische Côte de la Redoute uiteraard niet ontbreken!

Parcours Praktische info Inschrijven

Parcours

Het parcours van de Philippe Gilbert Classic vertrekt aan de vaste afspreekplaats van Philippe en zijn trainingsmaten in Aywaille. Dit is de ideale uitvalsbasis om samen met hem de scherpsrechters van de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik te ontdekken, de twee grote Waalse klassiekers.

Onderweg kan je jouw klimmersbenen testen op enkele bekende hellingen zoals de Côte de la Roche aux Faucons en de Côte Fraiture. Eindigen doe je in schoonheid met de prachtige parel Côte de Niaster en de onvermijdelijke Côte de la Redoute!

De parcoursplannen worden hier gepubliceerd van zodra ze beschikbaar zijn en de gpx-file van je tocht krijg je voor aanvang van je cyclo in je mailbox.

Er is keuze uit 3 afstanden:

 • 89 km (1753 hoogtemeters)
 • 112 km (1969 hoogtemeters)
 • 165 km (3148 hoogtemeters)

Parcoursoverzicht

Parcoursoverzicht

89 km
Côte de Fraiture 9 km
Côte de Lincé 16 km
Côte de Betgné 22 km
Roche aux Faucons 31 km
Col de Limont 48 km
Côte de Xhoris 62 km
Côte du Niaster 73 km
Côte de la Redoute 81 km
112 km
Côte de Fraiture 9 km
Côte de Lincé 16 km
Côte de Betgné 22 km
Roche aux Faucons 31 km
Côte de Poudreries 51 km
Col de Limont 72 km
Côte de Xhoris 86 km
Côte du Niaster 96 km
Côte de la Redoute 107 km
165 km
Côte de Fraiture 9 km
Côte de Lincé 16 km
Côte de Betgné 22 km
Roche aux Faucons 31 km
Côte des Fagnes 50 km
Côte de la Reine 53 km
Thier du Moulin 72 km
Côte d'Ahin 82 km
Côte de la France 107 km
Col de Limont 122 km
Côte de Xhoris 136 km
Côte du Niaster 146 km
Côte de la Redoute 155 km

Belangrijkste hellingen

Hieronder kan je alvast in de sfeer van de Philippe Gilbert Classic komen.

Parcours Haspengouw & de Maas

1.Côte de la Redoute

Deze helling van 1.6 km en maximale stijgingspercentages tot 20% is het decor geweest van enkele legendarische duels tijdens Luik-Bastenaken-Luik. Denk maar aan de editie van 1999 waar Frank Vandenbroucke Michele Bartoli achterliet.

Meer info

Parcours Côte de la Roche aux Faucons

2. Côte de la Roche aux Faucons

Sinds deze helling is opgenomen in het parcours van Luik-Bastenaken-Luik zorgt hij telkens voor een schifting. De klim loopt 1.5 km geleidelijk op met pieken tot 16%!

Meer info

Parcours Côte de Niaster

3. Côte de Niaster

Dé verborgen parel vindt je terug op het einde van het parcours. Een mooie kronkelende weg van 1,8 km met een prachtig uitzicht als beloning!

Meer infoParcours 4.	Côte de Fraiture

4. Côte de Fraiture

Na de start in Aywaille volg je langs de Amblève de route richting Comblain-au-Point. Een ideal route om “warm te draaien”, de Chambralles laten we links liggen en ter hoogte van het dorpje Pont-de-Scay steken we de Amblève over en beginnen we aan de klim richting het dorpje Fraiture. Van in het begin krijg je meteen stijgingspercentages tot 9% voor de wielen geschoven met tussenin een recuperatiestukje. De weg “kronkelt” naar boven waardoor je het gevoel krijgt van een col op te rijden. Naar het einde toe vlakt de klim wat uit en kan je genieten van het mooie landschap.

Meer info

Parcours Côte de Xhoris

5. Côte de Xhoris

De Côte de Xhoris start in Comblain-la-Tour ter hoogte van de brug over de Ourthe. Een heerlijke, rustige klim over 2,6km met gemiddelde stijgingspercentages tot 5%. Tempo zoeken en genieten dus!

Meer info

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

FAQ

Als organisatie hebben we een nieuw format uitgewerkt om de veiligheid en het comfort van onze deelnemers te maximaliseren. Heel wat van deze maatregelen worden uitvoerig beschreven in deze FAQ.

 • Je fietstocht verloopt op een veilige manier.
 • Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
 • Gelimiteerde tijdslots per dag voor een optimale spreiding van deelnemers.
 • Vrije start in het door jou gekozen tijdslot.
 • Je volgt de pijlen of rijdt op basis van de gpx.
 • Hou je aan de social distance regels.

Er is geen tijdslimiet. Iedereen fietst op zijn eigen tempo. Houd er wel rekening mee dat de finish sluit om 17u30. Kies een tijdslot in functie van je tempo en gekozen afstand zodat je voldoende tijd hebt om te finishen!

Omwille van de maatregelen i.v.m. Covid-19 is het NIET mogelijk ter plaatse nog in te schrijven.

Om de regels rond social distancing en de veiligheid van alle deelnemers te kunnen garanderen is het uitermate belangrijk om je te houden aan het door jou gekozen tijdslot. Binnen jouw tijdslot kan je vrij starten.

Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

 • 165 km: 3 bevoorradingen
 • 113 km: 2 bevoorradingen
 • 89 km: 1 bevoorrading

Het dragen van een mondmasker is verplicht voor en na je fietstocht. Tijdens het fietsen zelf is een mondmasker niet verplicht.

Dit is niet mogelijk omdat we concentratie van deelnemers op 1 locatie moeten vermijden. Er is voldoende parking vlakbij start & finish. We raden je aan om je spullen in de wagen te laten tijdens het fietsen.

Er zullen uitzonderlijk geen kleedkamers/douches ter beschikking zijn.

In het kader van de geldende coronamaatregelen beperken we de contacten maximaal. Om die reden zit je kaderplaatje mee inbegrepen in de inschrijvingsprijs en wordt er uitzonderlijk geen aparte waarborg gevraagd voor het kaderplaatje. Daardoor zal er ter plaatse geen waarborgterruggavestand worden ingericht.

Als de Philippe Gilbert Classic niet kan doorgaan, zal je inschrijving automatisch overgedragen worden naar de volgende editie.

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

Organisatie & Pers

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton