Op woensdag 1 mei stond de Philippe Gilbert Classic, de tweede manche in het Teamleader Champions Tour-seizoen, op het programma. Meer dan 2.600 deelnemers zakten af naar Aywaille. Philippe Gilbert tekende zelf ook present.

Gilbert was aanwezig op het evenement in Aywaille, waar hij zijn fans en andere fietsliefhebbers had uitgenodigd om zijn trainingsroutes te rijden. Om 8u30 stond hij zelf aan de start van de langste van de drie voorgestelde routes (89km, 112km en 153km).

Na een relatief koele start van de dag profiteerden de deelnemers van de doorkomende zonnestralen om op te warmen. Indien dat nog nodig was natuurlijk. De Philippe Gilbert Classic loodste hen immers over de beroemde hellingen uit de twee grootste Waalse klassiekers, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. La Côte de la Roche aux Faucons, de Muur van Hoei, la Côte de Niaster de legendarische Côte de la Redoute,... kregen ze allemaal voor de kiezen.

De sfeer was top, met dank aan de vele wielertoeristen, de zon en de aanwezigheid van Phil himself, die met de glimlach handtekeningen uitdeelde en selfies maakte voor iedereen die erom vroeg... en dat waren er velen! Gilbert maakte ook nog graag tijd vrij voor de Kids Ride. Om klokslag14u ging hij op pad met een dertigal kinderen - allen met pretoogjes - in zijn wiel.

Na hun rit konden alle deelnemers genieten van een massage aan de Skoda-stand en hun fiets konden ze in de watten laten leggen op de Bike wash-stand van Teamleader. Kortom, het was een bijzonder geslaagde dag die al doet watertanden naar de volgende afspraak in de Teamleader Champions Tour, de Greg Van Avermaet Classic op zondag 12 mei in Wetteren.